perjantai 27. kesäkuuta 2014

Kotona Istanbulissa. Tositarinoita Turkista.

"Arki erosi heti uutisotsikoista: suomalaistytön hame oli liian pitkä, se piti ensi tilassa vaihtaa lyhyempään. 

Kuvittelitko tietäväsi kuinka Turkissa eletään ja ajatellaan? Tutustu tuhansien tarinoiden Turkkiin Istanbulissa aikuistuneen suomalaisen toimittajan matkassa. Reeta Paakkinen muutti maalistuneen istanbulilaisperheen miniäkokelaaksi 19-vuotiaana vuonna 1998 ja on edelleen sillä tiellään. Hänen tarinoidensa kautta avautuu aivan uudenlainen näkökulma Turkkiin ja maan arkeen. Paakkisen tuntemassa Turkissa maiset ulkoistavat kotityöt, aviopuoliso voi löytyä televisio-ohjelmasta, talonmies tuo asukkaille tuoreen leivän ja jalkapallo-ottelu voi sekoittaa kokonaisia kaupunginosia. 

Paakkinen uskaltaa kertoa havainnoistaan ilman kyynisyyttä ja turhaa kriittisyyttä."


Lukaisin kirjan yhdeltä istumalta. Kirja oli mun mielestä mukavan neutraalisti kirjoitettu ja huomioi monia eri näkökulmia! Kirjan takakannen esittelyn perusteella odotin ehkä lukevani enemmän henkilökohtaisia kertomuksia arjesta. Kirja kertoo kuitenkin paljon myös historiasta ja siitä, mitkä vaikutukset historian tapahtumilla on nykypäivään. 

Joissain kohtaa hieman hämmennyin: onko miesystäväni ainut turkkilainen mies, joka viihtyy keittiössä ja tekee aamupalan (ja usein ruokaakin) meille molemmille? (Voi toki johtua mun lähes olemettomista kokkaus"taidoistaki"...) Joitain aika isojakin yleistyksiä kirjassa lienee? Kaikkineen kuitenkin mielenkiintoinen ja hyvin kirjotettu kirja! Jään odottamaan jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti