lauantai 30. elokuuta 2014

Pätkiskakku

Oon pitkään ajatellu kokeilla pätkiskakkua ja tänään ryhdyin tuumasta toimeen. Googletin ohjeen ja ensimmäisenä google ehdotti tätä reseptiä Myllyn Parhaan sivuilta.
Pätkiskakku
noin 10-12 hengelle
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
3dlsokeria
1tlvaniljasokeria
2tlleivinjauhetta
3-4rklkaakaojauhetta
150gsulatettua voita tai margariinia
2dlmaustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6patukkaa Pätkistä
3kananmunaa
Vuoan voiteluun:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja
Kuorrutus:
200gsuklaata
100gvoita tai margariinia
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

En jaksanut tehdä päälle kuorrutusta (mulla on heikkoja kokemuksia suklaan sulattamisesta), mutta ihan ok tuli näinkin. Annoin olla uunissa 1h eli vartin pitempään kuin ohjeessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti